AICI înscriere gratuită la Festivalul de feminitate ADITI. Participarea va fi pe bază de donații libere.

.........................................................................................................

Cum e posibil ca emoția erotică să ne înalțe ? Fiindcă omul superior, care nu neagă ci controlează conștient instinctele vede spontan în persoanele de sex opus o ființă divină.

.........................................................................................................

ADYA Tantra înseamnă Prima Tantra sau Tantra Primordială.

.........................................................................................................

ACUM CITIM ARTICOLUL 🙂

Casatoria este aspectul sacru al iubirii dintre un barbat si o femeie. Este un aspect exceptional si acesta trebuie sa fie inteles si apreciat ca atare. Sot si sotie, cuplul este consfitit inaintea lui Dumnezeu prin ritualul casatoriei. Acesta este un aspect pur si elevat si cei doi ar trebui sa ramana astfel, fiinte sacre , asa cum au fost transfigurati in cadrul ritualului casatoriei.

Din pacate, desi casatoriti, deseori intre cei doi apar printre altele numeroase certuri si neintelegeri, sau chiar daca nu sunt probleme deosebite, ei descopera totusi ca nu se potrivesc deloc la nivel de personalitate sau erotic. In afara de aceasta, deseori in cuplurile casatorite apare cu o mare usurinta obisnuinta, relatia devenind apoi terna, fiind lipsita de elanul indragostitilor de la inceput. Acest elan misterios extraordinar este comoara cuplului si ar trebui facut tot posibilul pentru a fi pastrat sau regasit. Acestea sunt cateva dintre motivele pentru care oamenii au devenit mai prudenti in a se casatori, cautand sa il cunoasca mai bine pe celalalt, sub toate aspectele, inclusiv erotic, pentru a nu initia o casatorie nepotrivita.

Altfel,in general, nimeni nu are nimic impotriva sa consfinteasca o legatura inaintea unui preot (caci inaintea lui Dunmnezeu,aceasta s-a facut deja, El fiind omniprezent si omniscient in substanta iubirii). Casatoria poate fi un moment de o luminoasa bucurie. Oamenii au inteles, insa, ca o legatura nepotrivita si plina de probleme sau suferinte este cu siguranta neplacuta lui Dumnezeu in comparatie cu o iubire incandescenta si plina de puritatea daruirii, dar care nu are inca recunoasterea oficiala a unui preot. Au existat studenti la teologie si chiar preoti inca nehirotonisiti care se simteau foarte vinovati atunci cand au ajuns sa se indragosteasca, pentru ca atunci ei inca nu erau casatoriti cu iubita lor.

Datorita apasarii chinuitoare a acestui asa zis pacat, asa cum este el considerat de biserica, unii au ajuns sa faca un alt pacat , real si grav, pacatuind , de fapt impotriva iubirii: ei au inceput sa considere relatia lor ca fiind vulgara si pacatoasa, detransfigurand-o pe femeia care li s-a daruit cu iubire, considerand-o din acel moment o femeie usoara. Multi dintre ei au ajuns pana acolo incat chiar se purtau cu ea ca si cu o femeie usoara, folosind cuvinte vulgare si murdarind culoarea pura a iubirii.

Cu toate astea, ei nu renuntau la relatia lor deoarece sufletul lor era insetat de iubire (nu doar de sex), dar datorita orbirii lor ei nu reuseau sa o simta plenar (iubirea) fiindca mintea lor imbibata de prejudecati ii impiedica sa vada lumina divina a iubirii. Sa nu uitam, insa, ca prima porunca este sa il iubim din toate puterile pe Dumnezeu iar deja a doua este sa ne iubim aproapele ca si pe noi insine!

acharya Shiva Shankara

.........................................................................................................

.........................................................................................................

Tantra nu înseamnă sexualitate ci a vedea sfințenia în tot ce te înconjoară.

Tantra nu înseamnă desfrânare ci un control desăvârșit.

Tantra nu înseamnă negare ci acceptare și celebrare în puritate a întregii vieți .

Tantra înseamnă iubire și sacru.

Tantra înseamnă nondualitate și realizare instantanee a Unității.

.........................................................................................................

Avertisment

”Cu cât cazi de mai de sus, cu atât te lovesti mai tare”.

Tantra nu este potrivită pentru persoane care nu doresc transformarea spirituală și care fac diverse compromisuri de conștiință. Este nevoie de responsabilitate și iubire pentru a păși în câmpul fascinant al transformării și realizării spirituale tantrice. Farmecul personal și iubirea care se trezesc în inima ființelor de sex opus pentru un sau o tantrika trebuie tratate cu înțelepciune și responsabilitate.

În nici un caz nu trebuie să acționăm astfel încât să generăm suferință sau să profităm în diverse feluri de astfel de situații.

Tantra este arta transfigurarii vieții și a recunoașterii prezenței divine în tot ceea ce este lumea și în tot ceeea ce suntem.

Tantra NU este o metodă sexuală, iar principiile spirituale ale apropierii față de persoanele de sex opus sunt doar o mică parte din Tantra.

Tantra NU este magie neagră. Tantra NU poate fi practicată de cei care nu au înalte calități spirituale, morale si etice.

Tantra NU poate fi practicată fără îndrumarea unui maestru competent.

Dacă nu aveți un maestru competent NU ÎNCERCAȚI SĂ PRACTICAȚI TANTRA.

Daca nu ati atins un nivel autentic de maiestrie in Tantra, nu scrieti, nu vorbiti, nu dati sfaturi, nu apreciati si nu criticati Tantra.

În afară de Tantra, există multe alte căi spirituale care pot fi abordate, NU NECESITĂ CONDIȚII ATÂT DE STRICTE ȘI SUNT EXCELENTE – de exemplu, creștinismul practic autentic, yoga, disciplinele taoiste, chi kung, tao . Vă avertizăm că, așa cum aurul are multe variante de falsificare, în afară de Tantra autentică, ce este foarte rarâ, există numeroase lucrări, cursuri și grupări intitulate „de tantra” ce sunt superficiale și nu onorează acest excepțional curent spiritual. Există, de asemenea, așa-numita ”tantra demonică”, care este o oroare pentru ceea ce înseamnă binele, frumusețea, iubirea și spiritualitatea. Vă sugerăm, în primul rând, să vă feriți cu putere de a greși astfel.

Acharya Shiva Shankara