.........................................................................................................

Cum e posibil ca emoția erotică să ne înalțe ? Fiindcă omul superior, care nu neagă și controlează perfect instinctele vede spontan în persoanele de sex opus o ființă divină

.........................................................................................................

ADYA Tantra înseamnă Prima Tantră sau Tantra Primordială.

.........................................................................................................

Înscriere workshop Adya Tantra AICI

.........................................................................................................

ACUM CITIM ARTICOLUL 🙂

cupaAcum aproximativ 1 an si jumatate am fost la un control ginecologic de rutina, unde am fost intrebata ce folosesc pe perioada menstruatiei: tampoane sau absorbante. Raspunsul meu a fost clar si concis, chiar pe un ton de mandrie, ca folosesc tampoane. Nu a parut s-o impresioneze insa pe doamna doctor, replica fiind: Mai bine folosesti carpe cum foloseau bunicile noastre (probabil nu stia nici ea de cupa menstruala). Mi-a explicat care sunt efectele tampoanele,si anume ca te poti irita,iti afecteaza nivelul ph-ului,flora si multe alte lucruri care m-au ingrozit. Atunci am inceput sa caut metode mai eficiente si ecologice,ca doar suntem in secolul 21:) Am aflat la scurt timp ca exista inca din 1940 cupa menstruala si asa au inceput cautarile prin diverse farmacii.Toate farmacistele se uitau la mine ca la un extraterestru. Din pacate, nu se gasea decat pe site-urile din afara si pentru o perioada scurta am renuntat. Am gasit-o intamplator pe o farmacie online, unde pretul era foarte ok, iar produsul era exact cel cautat (produs de Mooncup)”, povesteste Gabriela, 24 de ani.

Toata lumea are reticiente privind cat de igienica este folosirea ei, iar asta a simtit si ea la inceput:”Recunosc ca am fost si eu reticenta, insa m-am gandit ca merita sa incerc, sanatatea fiind pe primul loc. Cat despre igiena, eu imi o sticluta cu apa si o curat in cabina toaletei. Chiar nu este atat de complicat. Trebuie retinut insa ca ea trebuie sterilizata intr-un recipient cu apa, sa fiarba cateva minute, atat la inceputul perioadei de menstruatiei, cat si la final.”

Poti uita ca esti in acea perioada, deoarece cupa menstruala se schimba chiar si o data la 8 ore: “Bineinteles ca aici depinde de fiecare femeie in parte. Pe prospect se mentioneaza un interval de 4-8 ore, insa pot spune ca rezista si mai mult de atat, ea avand o capacitate de peste 10 ml (fluxul normal fiind de 4-5 ml/zi in primele 2 zile ale menstruatiei). In cazul meu, in primele 2 zile, cand este ceva mai abundent,o scot cam de 4 ori – de dimineata, la pranz, cand ajung acasa de la serviciu si inainte de culcare. Slabe sanse sa fii nevoita sa te trezesti noaptea. In restul perioadei,dimineata si seara,cand fac dus:)”, a explicat Gabriela.

cupa 1Cum se introduce? “E drept ca la inceput ai nevoie de exercitiu. Ea este conceputa in asa fel incat se creeaza un vid pentru a sta cat mai fixata. Se introduce usor, aproape ca un tampon intern. Exista toate indicatiile in manualul de utilizare, chiar si diferite metode de introducere.”

Ar renunta la cupa menstruala? “O folosesc de aproximativ 3 luni si in niciun caz nu m-as intoarce la vechiile metode.Este mult mai practic,ecologic,sanatos si economic (o poti pastra chiar si timp de 10 ani). Nu va trebuie mai mult de 5 minute sa va prindeti cum functioneaza,caz in care consider ca merita pentru ani de sanatate .O sa contribuiti considerabil si la “sanatatea planetei”(anual sunt aruncate tone de absorbante si tampoane ce nu sunt tocmai biodegradabile)

Cat costa? “Pretul variaza, insa nu cu mult. Eu am achizitionat-o la pretul de 119 ron impreuna cu un saculet de bumbac organic. “

Alte pareri ale femeilor care nu au incercat-o, insa au auzit ce este si cum se foloseste cupa menstruala:

Delia, 32 de ani: “Mi-ar fi teama pentru ca e plastic, plus ca nu da senzatia de ceva confortabil. Si ma gandesc daca nu cumva nu exista periculul de a ma rani in zona respectiva.”

Maria, 23 de ani: “Mie mi se pare un pic neplacuta ideea de a o scoate si de a o spala. Mai ales daca esti la serviciu/scoala. In plus, nu stiu cat de igienic e sa o scoti intr-o baie oarecare, sa o clatesti pur si simplu cu apa si apoi sa o introduci in vagin. Nu stiu daca as incerca-o.”

Cristiana, 30 de ani: “Desi nu pare foarte atragatoare, i-as da o sansa. Pare mai igienica decat un tampon sau un absorbant si pare usor de folosit, cel putin teoretic. Ce-i drept, mi se pare destul de scumpa, insa in timp probabil iti recuperezi investitia.”

Mihaela, 24 de ani: “Sincer, m-am saturat de tampoane si de absorbante. Cu absorbante ma patez, iar de tampoane nu am auzit numai lucruri bune. As fi tentata sa o incerc, macar sa scap de stres.”

 

Sursa: http://www.perfecte.ro/

.........................................................................................................

.........................................................................................................

Tantra nu înseamnă sexualitate ci a vedea sfințenia în tot ce te înconjoară.

Tantra nu înseamnă desfrânare ci un control desăvârșit.

Tantra nu înseamnă negare ci acceptare și celebrare în puritate a întregii vieți .

Tantra înseamnă iubire și sacru.

Tantra înseamnă nondualitate și realizare instantanee a Unității.

.........................................................................................................

Avertisment

”Cu cât cazi de mai de sus, cu atât te lovesti mai tare”.

Tantra nu este potrivită pentru persoane care nu doresc transformarea spirituală și care fac diverse compromisuri de conștiință. Este nevoie de responsabilitate și iubire pentru a păși în câmpul fascinant al transformării și realizării spirituale tantrice. Farmecul personal și iubirea care se trezesc în inima ființelor de sex opus pentru un sau o tantrika trebuie tratate cu înțelepciune și responsabilitate.

În nici un caz nu trebuie să acționăm astfel încât să generăm suferință sau să profităm în diverse feluri de astfel de situații.

Tantra este arta transfigurarii vieții și a recunoașterii prezenței divine în tot ceea ce este lumea și în tot ceeea ce suntem.

Tantra NU este o metodă sexuală, iar principiile spirituale ale apropierii față de persoanele de sex opus sunt doar o mică parte din Tantra.

Tantra NU este magie neagră. Tantra NU poate fi practicată de cei care nu au înalte calități spirituale, morale si etice.

Tantra NU poate fi practicată fără îndrumarea unui maestru competent.

Dacă nu aveți un maestru competent NU ÎNCERCAȚI SĂ PRACTICAȚI TANTRA.

Daca nu ati atins un nivel autentic de maiestrie in Tantra, nu scrieti, nu vorbiti, nu dati sfaturi, nu apreciati si nu criticati Tantra.

În afară de Tantra, există multe alte căi spirituale care pot fi abordate, NU NECESITĂ CONDIȚII ATÂT DE STRICTE ȘI SUNT EXCELENTE – de exemplu, creștinismul practic autentic, yoga, disciplinele taoiste, chi kung, tao . Vă avertizăm că, așa cum aurul are multe variante de falsificare, în afară de Tantra autentică, ce este foarte rarâ, există numeroase lucrări, cursuri și grupări intitulate „de tantra” ce sunt superficiale și nu onorează acest excepțional curent spiritual. Există, de asemenea, așa-numita ”tantra demonică”, care este o oroare pentru ceea ce înseamnă binele, frumusețea, iubirea și spiritualitatea. Vă sugerăm, în primul rând, să vă feriți cu putere de a greși astfel.

Acharya Shiva Shankara